Proč používat, či spíše nepoužívat kuchyňské drtiče odpadů.

30. října 2008 v 12:38 | Kanál |  Čištění domovních odpadů
Drtič kuchyňského odpadu

Co je to vůbec drtič kuchyňského odpadu?

Je to zařízení, které se umisťuje do odtokového hrdla dřezu a má za úkol rozdrtit zbytky jídel a ostatních odpadů vhozených do dřezu.


Jaké jsou výhody kuchyňských drtičů?


  • hlavní výhodou je jednoduché zacházení se zbytky jídel a odpadu dřezu. Odpadá tak nutnost vybírat leckdy i nechutné věci z odtoku a vyhazovat je do koše, popř. na kompost.

A jaké jsou nevýhody kuchyňských drtiču odpadu?


  • pokud nejsou domovní odpady zcela v pořádku, bude se vnitřní kanalizace zanášet tuhými zbytky jídel. Díky tomu může časem dojít (a taky že dojde) k ucpání odpadů a nutnosti tyto odpady vyčistit odbornou firmou na čištění kanalizace. To Vás jistě bude stát nějaké peníze.

  • zbytky jídel v kanalizaci zajisté naláká velké množství potkanů. Vaše kanalizace (později možná i dům) se stane jejich oblíbenou kantýnou, kde získají snadno potravu.

  • zanášení veřejné kanalizace. To má za příčinu zvýšené náklady na údržbu stokového systému a na provoz čistírny odpadních vod.

  • nejen díky výše uvedeným důvodům zákaz používání drtičů kuchyňského odpadu na kanalizacích napojených do veřejné stokové sítě na území Hl. města Prahy. Veřejná kanalizace slouží pouze pro odvod odpadních vod splňující kritéria dle zákona č. 254/2001 Sb.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama